Open Forum ja vuosikokous, yhteenvetoa

Kokousväkeä hiljentymässä ennen tilaisuutta
Kokousväkeä hiljentymässä ennen tilaisuutta
 • Kokousväkeä hiljentymässä ennen tilaisuutta
 • Kokousväkeä venyttelemässä esitelmien välissä
 • Heikki Hallaranta julistaa tilaisuuden avatuksi
 • Naisten kilpailuvetäjät vaihtoivat kuulumisia ja vetovastuuta
 • OnGolfin Tuomas Kiiskinen eli Tumppi kertoi golfmatkojen myynnistä
 • Golf on terveellistä, Raija Laukkasen esityksen jälkeen sitä ei enää epäillyt kukaan
 • Petri Parviaisen esityksen jälkeen moni vaihtoi chippiotteensa tuoreempaan
 • Ennen ja jälkeen Open Forumin oli pöytä katettu koreaksi ja maistuvaksi
 • Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Heikki Aaltonen
 • Ole Johanssonilla on jo rutiinia kokoussihteerin toimesta

Open Forum ja SGS:n vuosikokous pidettiin Helsingissä 24.4. hyvän sään aikana, jopa niin hyvän, että se osaltaan houkutti pelaajia peliniityille suljetun kokoushuoneen asemesta. Noin 70 osallistujaa valitsi kuitenkin Open Forumin ja 44 vuosikokouksen viheliäisten niittyjen kutsua houkuttavampana.

Open Forum

Heikki Hallaranta avasi tilaisuuden kerraten viime kauden kuulumisia. Onnistunut ESGA -turnaus Hämeenlinnassa oli vuoden kohokohta muuten melankolisen golfvuoden aikana. Koko golfalaa koskettava taantuma ajoi monia kenttiä etsimään uudenlaisia ratkaisuja toimintansa ja taloutensa turvaamiseksi ja meitä seniorigolfareitakin lama hieman hipaisi lievänä jäsenistön määrän laskuna. Uuteen peli- ja kisakauteen lähdetään kuitenkin valoisin mielin ja kalenterit aktiivisuutta uhkuen.

Tuomas Kiiskinen, Tumppi, kertoi OnGolfin edustajana golfmatkojen järjestämisestä
SGS:n ja OnGolfin yhteinen taival alkoi vuonna 2012, kun Pertti Raimiala ehdotti OnGolfille senioreille räätälöityä golfmatkaa. Espanjanmatkan suosio ylitti yllättäen kaikkien odotukset ja siitä alkaen on näiden matkojen tyypillisestä myyntiajasta puhuttu tunneissa. Nykyisin OnGolfin palveluja käyttäviä, tavoilleen uskollisia seniorigolfareita on 400 – 500 vuodessa.
Työnä matkojen järjestäminen on elämistä jatkuvassa muutoksessa ja varautumisessa jopa ennalta odottamattomiin hankaluuksiin, esimerkkinä taannoiset tuhkapilvet, lintuinfluenssat tai uusimpina haittoina lentokoneiden tekniset ongelmat. Vaikeuksista huolimatta asiakaskunnan tyytyväisenä pitäminen on toiminnan jatkumisen edellytys.
Kun kaikki pelaa hyvin, silloin ei myöskään tukiverkon tarpeellisuutta huomaa, mutta tiukan paikan yllättäessä rutinoituneelle suomenkieliselle matkanvetäjälle osaa antaa arvoa. Suosituissa golfkohteissa kilpaillaan myös hyvistä peliajoista ja se kisa alkaa usein jopa toista vuotta ennen tulevaa matkaa. Niissäkin taistoissa on hyvä olla honourissa. OnGolf on nykyään myös Finnish Senior Tourin tärkein yhteistyökumppani.

Golf ja terveys kulkevat käsi kädessä, oli Raija Laukkasen viesti senioreille
Elämäntyönsä terveysliikunnan saralla tehnyt Raija sai kuulijoiden hien nousemaan pintaan jo kolkuttavan omantunnon seurauksena.
Liikkumattomuus maksaa, niin itselle kuin yhteiskunnallekin, on asia joka ei tule ensimmäisenä mieleen sohvalla lojuessa. Eri tutkimusten, laskelmien ja yhteenvetojen mukaan kävelyn hyödyksi saadaan jopa n. 1,4 euroa/km. Rahallistakin merkitystä suurempi on liikunnan tuoma hyöty sydämelle, verenkierrolle, luille, lihaksille, aivoille ja mielelle, aineenvaihdunnalle, hermostolle ja unelle. Jäiköhän mitään oleellista mainitsematta?

Terveysliikuntasuosituksia
Jotta yllämainittuihin etuihin pääsisimme, tulisi meidän päivittäin
1. Liikkua vähintään 30 min.kohtalaisella rasituksella
2. Lisätä energiankulutusta tai vähentää sen saantia, 150 kcal/pv on 1000 kcal /vko
3. Jaloitella 8 000 – 10 000 askelta
4. Nousta viidesti viisi porraskerrosnousua
Esityksen jälkeen kenellekään ei jäänyt epäselväksi liikunnan tärkeys hyvien elämänarvojen saavuttamiseksi.

Yhteenvetona Raijan esityksestä ja golfista harrasteena voi todeta, että
- Kuntoilugolf on hyvää terveysliikuntaa ilman haittoja ja riskejä.
- Golf ei sellaisenaan ole huipputehokas kunnon kohentaja ja terveyden edistäjä, mutta se kokoaa yhteen paljon hyviä tapoja, jotka yhdessä auttavat meitä voimaan paremmin.

Lähipelin hallintaa opasti Pro PGA Petri Parviainen
Jotten veisi leipää sadoilta muilta opettajilta, tyydyn tässä vain lyhyesti kertomaan Petrin opit griinille lähestymisen ydinkohdista.
- Griiniä lähestyttäessä on pallon kaaren hallinta oleellisin seikka, mutta miten se onnistuu, siihen saimme hyvän teoreettisen tuntuman.
Lähtökulma, kaaren korkeus, alakierre ja pituus ovat pallon päätettävissä, pelaajan harteille jää vain mailan ja pallonpaikan valinta sekä itsensä kurissa pitäminen.
Neuvoista jäi niin hyvä jälkimaku, että varmaan ne kuulijat, joilla oli mailat mukana, kiersivät kotimatkallaan rangen kautta.

Vuosikokous

SGS:n kevätvuosikokouksessa oli läsnä 44 jäsentä. Puhetta johtamaan valittiin Tawast Golfin Heikki Aaltonen. Sääntömääräiset asiat käsiteltiin rutiininomaisesti hyvässä hengessä. Toimintakertomus vahvistettiin sekä 918,60 euron voittoa osoittava tilinpäätös hyväksyttiin yksimielisesti. Hallitukselle ja muille tilivelvollisille myönnettiin vastuuvapaus.
Tilin- ja toiminnatarkastajilla ei ollut SGS:n tilien eikä toiminnan suhteen huomautettavaa.
Ylimääräisenä kohtana hallitus esitti joitakin täsmennyksiä sekä kokousaikataulumuutoksia SGS:n sääntöihin. Nämäkin hyväksyttiin yksimielisesti.

Matti Santanen / Ole Johansson