Onnistumisia ja kilpasiskoilta oppimista

OnGolf Senioripokaalit, N50 pelattiin Hill Side Golfin Valley-kentällä 8.-9.6.. Lauantaina pelaajia saatteli varsinkin iltapäivällä superhelle, sunnuntaina lyöjiä ja lyöntejä haastoi voimakas tuuli. Vaativista keli- ja osittain myös viheriöolosuhteista huolimatta Senioripokaalien tulostaso oli vuoden 2018 tapaan hyvä. Viime vuonna Valleyn voittajan ja kakkosen tulos oli 151, ja seiskalla alkavia kierroksia pelattiin kaikkiaan 17. Nyt voittajan lyöntimäärä oli 153, kakkosen 154, ja alle 80 lyönnin tuloksia oli jälleen 17. Kentän par-luku on 71. Pelaajamäärä 59 oli tänä vuonna hienosti 11 isompi kuin 2018.

Tiina Vainio juhli jo toistamiseen tour-voittoa. Omasta onnistumisestaan riemuiten hän palkintopuheessaan toivotti onnea myös Hill Siden jatkosuunnitelmien toteutumiselle. ”Hyvä kilpailu” kiittelivät sekä kisan kakkonen Minna Kaarnalahti että vitonen Anna-Maria Lehtonen suunnaten fokuksensa heti henkilökohtaisiiin Asconan EM:in. Kivat pelikaverit saivat heiltä myös kehuja. ”Tämä porukka vain yksinkertaisesti vetää” kiteytti Ulla Pirhonen, joka vuoden tauon jälkeen teki paluun FST:lle. Kisan kolmanneksi paras, harvakseltaan kilpaileva Annika Ahlstedt iloitsi voittamastaan OnGolf-matkasuojasta. ”Tämä tuli juuri oikeaan tarpeeseen.”

Satu Huotari raportoi nauttineensa ja ottaneensa jopa mallia sunnuntaina Sointu Lassilan putti-flowsta. ”Mars, mars puttiharjoituksiin” komensi hän itseään naureskellen. ”Kun lyönnit ja putit tais mennä lauantaina tasan.” Viime vuoden tapaan kisan neljänneksi sijoittunut Satu on tyyytväinen siihen, että on oivaltanut treenin ja levon tasapainottamisen tärkeyden.

Kilpailun tuomari Osmo Vatanen kiitteli pelinopeutta. Pyydettäessä hän itse ehti opastamaan pelaajia estealueilta vapautumisessa.

OnGolf FST N50 3. osakilpailu käydään Pickalassa 29.-30.6.
Pickala Golf lahjoittaa palkinnon parhaalle tasoituksellisen lyöntipelituloksen pelaavalle. Ilmoittautuminen päättyy 21.6..