Kisaideat

Reikäpeliliiga antoi uutta vireyttä Ruuhikosken seniorikisoihin.
 Ruuhikoskella on muutama vuosi aktivoitu pelaajia reikäpelicupiin. Pelimuoto on saanut kiitosta, mutta myös moitteita ekakierroksilla pudonneiden taholta.
Tänä vuonna kokeilimme reikäpeliä liigamuotoisena. Kisaan ilmoittautuneet jaettiin tasoitusjärjestyksessä valio-, ykkös- ja kakkosdivariin 8-pelaajan lohkoina. Pelikaaviot tehtiin jokainen jokaista vastaan mallilla ja laitettiin infotaululla pelaajien puhelintietoineen tiedoksi kesäkuun alussa, eli kaikille tuli 7-peliä.
Pelit sai pelata koska vaan parin kanssa sopien. Voitosta sai 2-pinnaa ja tasurista piste molemmille. Jatkoreikiä ei siis pelattu. Sitten tulos taululle pelaajien toimesta ja pistetaulukko tuli kuten palloilusarjoissa tapaa tulla.
Tällä pelimallilla kaikki sai nauttia reikäpelin mukavuudesta koko kesän. Etuna oli myös, että normaalin reikäpelikaavion aiheuttamaa aikataulua ja seuraavan vastustajan odottelua ei tarvittu, vaan pelit sai pelata vaikka koska, kuitenkin syyskuun puoliväliin mennessä. Kokeilu sai voittopuolisesti hyvän vastaanoton ja vei ehkäpä aliarvostetun reikäpelin asemaa hieman eteenpäin.
Tapio Räsänen EPG, tapiorasanen2@gmail.com
3.10.2018

Senior Cup
Kymmenkunta vuotta olemme käyneet Hill Side Golfia vastaan ns. Hopeisen Peuran metsästyskisaa. Kisa on kaksipäiväinen, henkilökohtainen ja useimmiten Viron maaperällä käyty.
Ensimmäisenä päivänä pelataan pistebogi-kisaa ja saadut pinnat otetaan talteen. Toisena päivänä on toinen meno, silloin kierrämme saman kentän, mutta nyt tasoituksettomana lyöntipelinä eli scratchinä. Kun lyöntilukemasta vähennetään ensimmäisen päivän pb-tulos, niin voittaja on tietenkin vähiten lyöntejä tehnyt. Tänä vuonna kisa voitettiin 90 - 31 = 59 lukemalla. Meillä matka on saanut nimensä Hopeista Peuraa esittävästä kiertopalkinnosta.
Kilpamuoto sopii myös parikisana käytäväksi, jolloin samalla kierroksella toinen pelaa lyöntipeliä ja toinen kerää pb-pisteitä.
Matti Santanen, PGH, matti.santanen@gmail.com
25.9.2018