Kesäpäivät kutsuvat

Heinäkuun 2. tavataan Hangossa
Heinäkuun 2. tavataan Hangossa
  • Heinäkuun 2. tavataan Hangossa
  • Fore kaikuu täällä Rauman murteella
  • Himos, tällä kertaa ilman lunta ja rokkia
  • Himos, -Keski-Suomen ovella, Päijänteen povella
  • Kareliassa pelataan Texas scramblea

HANKO tiistaina 2.7.2019

Suomen eteläisin kunta, kesäkaupunki, meri, hiekkarannat ja Hangon keksi tulevat äkkiseltään mieleen, kun kuulee puhuttavan Hangosta. Kenttä ei ole aivan keskustassa, mutta väylät keskittyvät kyllä klubin ympäristöön; ykköstii ja ysigreeni ovat sadan metrin päässä klubilta. Kymppitii ja viimeinen greeni ovat 50 metrin päässä klubilta. Turhia siellä ei tarvitse kävellä. Sanotaan, että kentällä sataa harvoin. Mutta satoipa kerran, kun ysin jälkeen menimme klubille hodareille ja innostuimme kuuntelemaan toimari Lenan juttuja vähän kauemmin, niin ulos mennessämme huomasimme lunta sataneen maan valkoiseksi. Kierros jäi siihen.
Hangossa pelataan joukkuepelinä 2-hengen scramble, lyöntipeli.
Kutsu avautuu tästä.

RAUMA keskiviikkona 10.7.2019

Vanha Rauma, Rauman Lukko, Rauman telakka ja pitsit pulpahtavat mieleen Raumasta. Kenttä ei sielläkään ole aivan keskustassa. Matkaa on sen verran, että kannattaa laittaa penkin lämmitin päälle heti keskustasta lähdettäessä, niin ei tarvitse sitten kentällä lämmitellä. Kentän etuysi on avaraa maastoa ja kannattaakin ottaa korvatulpat pois korvista, sillä FORE-huutoja voi tulla jopa stereonakin. Takaysi on aivan erilainen, metsäväyliä ja hiukan on korkeuserojakin.
Raumalla pelataan myös joukkuepelinä 2-hengen scramble, lyöntipeli.
Kutsu avautuu tästä.

HIMOS tiistaina 16.7.2019

Himos mielletään Suomen eteläisimpänä ”kunnon” hiihtokeskuksena. Nykyisin siellä on kesäaikaan festareita ja monia muita suuria kesätapahtumia. Majoitustilaa alueelta kyllä löytyy jokaisen makuun. Golfin pelaaminen alkoi Himoksella aivan eri paikassa missä nykyiset väylät ovat. Rangekin on vähän poikkeuksellinen, palloja lyödään veteen. Vuosia sitten Himoksella järjestettiin ensimmäinen SGS:n tapahtuma, Hämeen alueen aluetourin osakilpailu. Järjestäjiä jännitti paljon se miten kisat onnistuvat. Hyvin ne onnistuivat. Vapaaehtoisiakin oli mukana lähes yhtä paljon kuin pelaajia. Ei tarvinnut palloja etsiä eikä miettiä, missä seuraava tiiauspaikka on. Tutustuessani kenttään toimari Markuksen kanssa hän monta kertaa pysähtyi ja pyysi katsomaan joko taakse tai eteen vähän etäämmälle. Kannatti kääntyillä, Himoksen rinteet avautuivat houkuttelevina eteen. Kenttä on vaihteleva korkeuseroistaan. Väylillä on kaltevuuksia. Määrätietoisella työllä on kenttää kehitetty vuosien aikana ja työ varmaan jatkuu.
Himoksella pelataan henkilökohtainen pistebogey, naiset ja miehet omissa sarjoissa.
Avaa Himoksen kutsu.

KARELIA tiistaina 23.7.2019

Kontiolahdella on yksi maan ampumahiihtokeskuksista, parhaaksi väittävät. Keskuksessa on mukava käydä kävelemässä hiihtoladun pohjilla, saapahan hyvän kuvan radan vaikeudesta. Ja voit kipaista sen ison ylämäen ylös, jossa Kaisa panee nelivedon päälle. Hyvällä tuurilla voit nähdä vilauksen Ristijärvellä syntyneestä Kaisasta tai voi siellä Marikin vilahdella, muista puhumattakaan. Ampumahiihtäjät tekevät lajia tunnetuksi Karelia Golfin kentällä ja tuodaan siellä esille myös karjalaista kulttuuria. Kenttä on vaihteleva. Väyläosumat ovat täällä ”mannaa”. Muutamalla väylällä kaltevuuttakin riittää. Kannattaa pelata tarkasti, kuten aina. Tosin väylien ympäristökin on jo siinä kunnossa, että sieltä voi pallon löytää. Olin siellä kerran tyttäreni pojan kanssa junnujen finaalissa. Junnukisoissa vanhemmat eivät saa toimia pelaajan mailapoikana, joten meidän tehtäväksi jäi sitten liikkua siellä metsässä ja kerätä hukkuneita palloja sekä talloa kanervikkoa. Muutamalta väylältä aukeaa aivan huikea maisema. Kannattaa nostaa katse välillä pois pallosta.
Kareliassa pelataan teksasilainen scramble. Paikalliset ovat kovasti mieltyneet tähän pelimuotoon ja antavat siitä seikkaperäisen ohjeistuksen ennen kierrosta.
Lisäinfoa kisasta ja kutsu täällä.

Tapaamisiin!

Nämä ovat minun mielikuviani kesäpäivien kentistä ja paikkakunnista. Lähdetään suurella joukolla tekemään jokainen omia mielikuvia Hangosta, Raumalta, Himokselta ja Kareliasta. Kilpailukutsut ovat järjestävän seuran sivuilla. Ilmoittautuminen tapahtuu kutsussa esitetyllä tavalla. Mukaan otetaan joukkuepeleihin Hankoon, Raumalle ja Kareliaan max 50 joukkuetta ja henkilökohtaiseen kilpailuun Himokselle max 100 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Jos osallistujamäärä on jo täysi, kannattaa silti ilmoittautua jonotuslistalle. Peruutuksia tulee aina ja näin jonotuslistalta voi päästä vielä tapahtumaan mukaan.
Palkinnot ja arvontavoitot jaamme paikalla oleville. Erikoiskilpailuissa on omat sarjansa naisille ja miehille. Erikoiskilpailun voittajan peliparia muistetaan myös, joten kannattaa kannustaa.

Kareliasta kotiin ajellessani onkin aikaa miettiä jo kauden 2020 kesäpäivien järjestelyjä.

Tervetuloa mukaan!

Paavo Reunanen