Kesäpäivät käyntiin juhlivalla Loimijoella

Vajaa satapäinen kesäpäiväyleisö odottaa klubin pihapiirissä kentälle pääsyä.
Vajaa satapäinen kesäpäiväyleisö odottaa klubin pihapiirissä kentälle pääsyä.
  • Vajaa satapäinen kesäpäiväyleisö odottaa klubin pihapiirissä kentälle pääsyä.
  • SGS:n Paavo Reunanen oikealla on toivottanut kesäpäiväkilpailijat tervetulleiksi ja Loimijoen kapteeni Petri Prusila antaa kilpailuohjeet.
  • 30 vuotta täyttävän Loimijoki Golfin kapteeni Petri Prusila on vastaanottanut Suomen Golfseniorien viirin yhdistyksen puheenjohtajalta Heikki Hallarannalta.

Suomen Golfseniorien tämän kauden kesäpäivät polkaistiin käyntiin 30-vuotisjuhliaan viettävässä Loimijoen Golfissa Ypäjällä.

Kevään ja alkukesän loistosäät olivat heinäkuussa muuttuneet epävakaisempaan suuntaan. Tapahtumapäivänä kapea saderintama osui sääennusteen mukaan juuri Loimijoen ylle, mikä aiheutti jonkun verran viime hetken peruutuksia. Sateen pelko osoittautui kuitenkin turhaksi, koska muutaman minuutin pientä tihkua lukuun ottamatta kisa saatiin pelata tuulettomassa poutasäässä ja maaliin tultaessa aurinkokin paistoi siniseltä taivaalta.

Kesäpäivälle ilmoittautuneita oli kaiken kaikkiaan 104, joista lähtöviivalle saapui 91. Näistä kolme halusi vain pelata ottamatta osaa varsinaiseen kilpailuun, joka pelattiin henkilökohtaisena Stableford-kilpailuna.

SGS:n Paavo Reunasen toivotettua kesäpäivävieraat tervetulleiksi ja Loimijoen kapteenin Petri Prusilan annettua kilpailuohjeet hakeutuivat pelaajat kentälle omille lähtöpaikoilleen.

Osittain vanhoille pelloille rakennettu mutta suurimmaksi osaksi metsässä kulkeva kenttä on vaihteleva ja kaunis. Paikka paikoin kapeahkot väylät aiheuttavat ehkä jonkin verran sydämentykytystä, mutta pääosin palloille riittää hyvin tilaa. Pitkähköllä kentällä vesiesteitä on klubipelaajalle sopiva määrä. Edellisen yön ja päivän runsaat sateet olivat tehneet kentän pehmeäksi ja muutamilla väylillä vesi ei ollut ehtinyt imeytyä, vaan muodosti lammikoita pysäyttämään pallojen rulleja.

Kesäpäiväkisoissa on tavaksi tullut, että kotikentän tunteminen on valttia ja sen edustajat valtaavat kärkisijat. Tällä kertaa se toteutui ainoastaan miesten osalta, koska naisten kisassa kotiseuran edustaja löytyi vasta viidenneltä sijalta. Naisten ykköseksi pelasi Porin Golfkerhon Maarit Lepomäki 35 bogipisteellä, toinen oli Aurinkogolf Naantalin Leila Vairinen (34p) ja kolmas Alastaro Golfin Paula Suvitie (33p).

Miesten voittopalkinnon vei erinomaisella tuloksella 41 pistettä kotiseuran Mikko Rosenberg. Toisen tilan otti samalla tuloksella, vielä viime vuonna Loimijokea edustanut mutta tänä vuonna Hattula Golfiin siirtynyt, Rauno Saarinen. Kolmas oli Loimijoen Olli Mäntylä tuloksella 39 pistettä. Nurmijärven Jukka Laaksomaa jäi tasatuloksella mutta korkeammalla tasoituksella neljänneksi.

Naisten pisimmän draivin väylällä 10 kiskaisi Paula Suvitie (AlGo) ja miesten vastaavasta suorituksesta vastasi väylällä 18 Markku Munck (KyG). Tarkimpien lyöjien paremmuus ratkottiin naisten osalta väylällä 6? ja miesten osalta väylällä 15. Lähimmäksi lippua pääsivät Tuija Teivo, NGK (50 cm) ja Onni Seppänen, LoG (49 cm).

Kesäpäivät jatkuvat torstaina 12.7. HillSide Golfissa. Silloin pelimuotona on kahden pelaajan joukkuein pelattava scramble.

Ole Johansson