Kauden 2019 tourit lähestyvät kovaa vauhtia!

Kisakausi on jo ovella
Talvi on ohitettu, kevään treenileirit pidetty ja kilpailukausi avataan toukokuun puolivälin jälkeen.

Kilpailut on perustettu Golfbox -järjestelmään ja ne löytyvät www.suomengolfseniorit.fi sivuilta. Kotisivujen yläosassa oikealla on palkki Golfbox -kilpailukalenteri, jota klikkaamalla pääset järjestelmään. Ilmoittautumiset tapahtuvat entiseen tapaan. Jos asia on sinulle vieras, sivun keskiosassa oikealta pääset ilmoittautumisohjeisiin. Kun ilmoittaudut, varmista, että nimesi tulee kilpailijalistalle. Sinne pääset infopalkin kautta ja sieltä edelleen pelaajapalkkiin. Kun nimi löytyy sieltä, niin asia on ok. Myös sähköpostisi ja puhelinnumerosi ovat tärkeitä, niihin saat lähtöaikatiedot automaattisesti. Kisakauden aikana täältä löytyvät myös tulokset reaaliajassa jo kilpailun aikana. Myös Tourien Order of Merit listat löytyvät Golfbox -järjestelmästä. Keskiosassa oikealla on keskimmäinen kuvake, josta pääsee näihin ranking-taulukoihin.

Naisten kilpailut

OnGolf Finnish Senior Tour käynnistyy N50-osakilpailulla Nordcenter Golf & Country Clubin Benz -kentällä 18.-19.5. Kisaan on ilmoittauduttu vilkkaasti ja ilahduttavan paljon myös ensikertalaisia. Ilmoittautumisaika päättyy 10.5. Tasoituksellisen N60/N70 Tourin avauskenttänä on Uudenkaupungin Golfklubi. Touriin kuuluu 4 osakilpailua ja ne pelataan yhteiskisoina M75 Tourin kanssa. Klassinen Senioripokaalit eli OnGolf N50 Tourin toinen osakilpailu pelataan taas Hill Side Golfissa 8.-9.6. Hill Side Golfilla on ollut vastoinkäymisiä, mutta uskomme uutteran talkootyön voittavan taloudelliset vaikeudet ja olosuhteiden olevan edelleen erinomaiset.
Heti Hill Siden jälkeen teemme maajoukkuevalinnat Marisa Sgaravatti Trophy- ja N65 Masters Team -kisoja varten. Molempia kisoja emännöi nyt Binowo Park Golf Club Puolassa 9.7. alkaen. Aiempien vuosien menestyksen kannustamana uskomme kisaavamme taas kärkisijoista ESGLA:n kilpailuissa.

Miesten FST
Nordcenter on taas palannut arvokisajärjestäjäksi ja nyt on miesten vuoro avata kisakautensa Fream-kentällä 30.- 31.05. pelattavalla M50 Finnish Senior Tourilla. Yleensä nämä FST –kisat on käyty viikonloppuina, mutta nyt ne avataan jo helatorstaina ja vaikka perjantai on toisille työpäivä, niin oletettavasti moni pitää silloin kuitenkin vapaapäivän.
Miehet kokoontuvat OnGolf Senioripokaalin jahtiin Lahden Golfiin 8. - 9.6.
ESGA M55 maajoukkueet valitaan 16.6., kun kaikilla valintaan vaikuttavilla toureilla on pelattu vähintään 2 osakilpailua.
Order of Merit rankinglistan mukaan 55 pelaajaa saa kortin 2020 tourille. Lisäksi M50 haastajatourin 5 parasta saa kortin 2020 tourille. Muut voivat osallistua vuoden 2020 FST-karsintaan, joka käydään 2-päiväisenä syyskuussa ja 30 parasta saa sieltä kategorian (pelioikeuden) seuraavalle vuodelle.

M50 H, M60, M65, M70 ja M75 tourit
Nämä tourit on ryhmitetty sarjaan keskiviikosta sunnuntaihin, joka antaa mahdollisuuden pelata esim. kahta touria peräkkäisinä päivinä samalla seudulla. Matkustamista on näin tahdottu vähentää. M50 -haastajatouria lukuun ottamatta kaikissa ikäryhmissä on sekä SCR- että HCP- sarja ja kaikki pelaajat osallistuvat molempiin. Palkinnon saa kuitenkin vain siitä sarjasta, jossa on paremmin sijoittunut. Kaikkien osakilpailujen pisteet lasketaan mukaan tourien Order of Merit -pisteisiin. Viimeisen lyöntipeliosakilpailun pistearvo on 1,3 kertainen.

Aluetour 2019
Suomi on jaettu seitsemään golfalueeseen ja niillä kaikilla käydään paikallista touria kolme osakilpailua käsittävänä Aluetourina. Mikäli osallistujia on riittävästi, niin samassa osakilvassa voi olla kuusi sarjaa, 2 naisille ja 4 miehille.
Kustakin osakilpailusta jaetaan sijoituksen perusteella pisteitä 20 parhaalle pelaajalle. Kaikkien kolmen osakilpailun pisteet huomioidaan lopullisessa pistetilanteessa. Viimeisen osakilpailun pistesaaliin kerroin on 1,3.
Finaali pelataan 7.9.2019 kutsukilpailuna Kartanogolfissa, jonne aluekoordinaattorit lähettävät kutsut oman alueensa parhaiten pärjänneille. Kaikki osakilpailut aikajärjestyksessä kutsuineen löytyvät SGS:n Golfbox-kilpailukalenterista ja lisätietoa saa Aluetourista SGS:n kotisivujen kilpailuvalikosta.
Pohjois-Suomi Tourilla on samat pelisäännöt ja viimeisen kisan pisteet painotetaan 1,3 kertoimella. Viimeisen osakilpailun yhteydessä jaetaan myös mitalit jokaisen sarjan kolmelle parhaalle. Tähänkin kisaan tullaan mukaan Golfboxin kautta.
P.S. Pohjois-Suomi Tour on ollut pari vuotta koeajossa ja tämän kesän kokemuksen perusteella syksyllä tehdään päätös sen jatkosta.

Kari Hiukka, Pirkko Havukainen, Kyösti Puustinen, Paavo Reunanen
ms