Huipputiukka Ryder Cup päättyi Kotkassa tasapisteisiin

Matti Mäkivirta, Alpo Mäntykorpi, Risto Hotti ja Olavi Hietikko valmiina päivän ensimmäiselle kisakierrokselle. Lähettäjänä toimi ammunnan olympia- ja MM-mitalisti Juha Hirvi.
Matti Mäkivirta, Alpo Mäntykorpi, Risto Hotti ja Olavi Hietikko valmiina päivän ensimmäiselle kisakierrokselle. Lähettäjänä toimi ammunnan olympia- ja MM-mitalisti Juha Hirvi.
  • Matti Mäkivirta, Alpo Mäntykorpi, Risto Hotti ja Olavi Hietikko valmiina päivän ensimmäiselle kisakierrokselle. Lähettäjänä toimi ammunnan olympia- ja MM-mitalisti Juha Hirvi.
  • Pelaajat kokoontuivat ryhmäkuvaan päivän pelin jälkeen. Uudenmaan joukkue esiintyi Kotkassa ruskeissa ja muun Suomen joukkue sinisissä pelipaidoissa.

Uudenmaan ja muun Suomen välisestä viidennestä Ryder Cupista kehkeytyi ennennäkemättömän tasainen jännitysnäytelmä. Kymen Golfin kentällä Kotkassa torstaina käydyssä ottelussa Uusimaa oli niukasti niskan päällä paripelien jälkeen, mutta muu Suomi nousi lopulta tasapisteisiin päivän kahdessa viimeisessä singlepelissä.

Kymen Golfin kenttä oli ajankohtaan nähden erinomaisessa kunnossa, vaikkakin griinien pelaajat olisivat toivoneet olleen hieman nopeammat. Päivän sää oli suotuisa pelille auringon paistaessa. Ainoastaan mäkäräiset häiritsivät pelaajia.

Kilpailijat olivat noudattaneet kutsua erinomaisesti, sillä vain yksi varapelaaja oli mukana. Näin ollen molemmat joukkueet lähtivät otteluun parhaalla mahdollisella miehistöllä. Keskusteluissa tuli esille, että pelaajat arvostavat kilpailua ja siihen halutaan osallistua. Ottelun ajankohta kevään ensimmäisenä kisana on myös hyvin onnistunut.

Ottelu aloitettiin aamupäivällä paripeleillä, joissa Uusimaa oli hieman niskan päällä menemällä johtoon pistein 3,5 – 2,5. Kaikki oli kuitenkin mahdollista vielä iltapäivän singeleissä, kun kaksitoista pistettä oli jaossa.

Ottelut etenivät hyvin tasatahtia ja yhdeksän reiän jälkeen näytti, että muu Suomi on menossa niukkaan voittoon. Uusimaa kiristi otetta takaysillä ja oli kahden pisteen johdossa, kun kaksi ottelua oli käynnissä kentällä. Jyväskylän Risto Rautio ja Matti Moilanen ottivat niissä voitot ja näin ottelu päätyi tasapisteisiin 9 -9.

Ryder Cupin suuren maailman tyylin sääntöjen mukaan tasatilanne ratkaisee voiton edellisen vuoden voittajalle ja samalla kiinnityksen kiertopalkintoon.

Ensi vuonna ottelu pelataan Uudellamaalla. Valitsijakapteeneiksi valittiin muun Suomen osalta Juha Selin Tawast Golfista ja Uudeltamaalta Ari Vauhkonen Suur-Helsingin Golfista.

Sääntömuutoksista sarjajaon osalta keskustellaan tämän vuoden aikana ja niistä päättävät Ryder Cupin perustajat Veijo Suomela ja Kari Nyman.

Kari Hiukka