Haastajatour käynnisti Salossa kauden seniorikiertueet

Johtopallossa olleet Tommi Vainio (Salo), Juha Sillman (Messilä) ja Jouko Latvakangas (ERG) poistuvat mietteliäänä viimeiseltä griiniltä.
Johtopallossa olleet Tommi Vainio (Salo), Juha Sillman (Messilä) ja Jouko Latvakangas (ERG) poistuvat mietteliäänä viimeiseltä griiniltä.
  • Johtopallossa olleet Tommi Vainio (Salo), Juha Sillman (Messilä) ja Jouko Latvakangas (ERG) poistuvat mietteliäänä viimeiseltä griiniltä.
  • Haastajatourin avauskisa veti palkittujen suut messingille. Kuvassa vasemmalta Jouko Latvakangas, ERG,(6.), Mohamed EL-Ghaoui, MeG, (4.), Juha Sillman, MeG, (3.), Tommi Vainio SaG, (1.) ja Markus Heikkilä, GPi, (2.).

Nuorimmat miesseniorit aloittivat senioreiden todellisen kilpailukauden Salossa viime viikonloppuna, vaikka jo perinteeksi muodostunut Ryder Cup muun Suomen ja Uudenmaan joukkueiden välillä ottikin varaslähdön muutamaa päivää aikaisemmin.

Saloon kokoontui lauantaina 106 golfaria aurinkoisessa, mutta navakan pohjoistuulen viilentämässä säässä. Salon kenttä oli saatu jo hyvään kuntoon siitä huolimatta, että Etelä-Suomessakin kentät avautuivat useita viikkoja myöhemmin muutamaan viime vuoteen verrattuna. Tätä tietysti ovat avittaneet viime viikkojen helteiset ja kuivat kelit.

Lyhyeksi leikatulla alueella oli vielä voimassa siirtosääntö, vaikka sitä ei monin paikoin enää juuri tarvinnut. Griinit puolestaan oli leikattu neljään milliin ja jyrätty. Nopeus oli lauantaina hiukan yli 2,5 m, sunnuntaina tuulen ja auringon ansiosta hieman korkeampi.

Olosuhteet molempina päivinä olivat ilmeisen vaikeat erityisesti tuulen takia, joka lauantaina puhalsi navakasti ja kylmästi pohjoisesta. Sunnuntaihin mennessä tuulen suunta kääntyi lähinnä lounaaseen ja ilmakin lämpeni selvästi. Iltapäiväksi tuuli kuitenkin voimistui niin, että se ilmeisestikin häiritsi myös peliä.

Lauantaina ainoastaan neljä pelaajaa pääsi alle 80 lyönnin, kärjessä Messilän Juha Sillman 78 lyönnillä perässään 79 lyönnillä Salon Tommi Vainio, Espoon Ringsiden Jouko Latvakangas ja Messilän Kari Kuparinen. Golf Pirkkalan Markus Heikkilä pelasi 80, Messilän Eero Alenius 81 ja Vuosaaren Jukka Salo 82 lyöntiä. Tuloksen 83 pelasi jo useampi pelaaja.

Sunnuntaina Salon Tommi Vainio jatkoi tasaista peliään ja nousi yhteistuloksellaan 159 lyöntiä voittajaksi ennen Pirkkalan Markus Heikkilää ja Messilän Juha Sillmannia, jotka hävisivät hänelle yhdellä lyönnillä. Neljänneksi nousi hienolla 78 lyönnin kierroksellaan Messilän Mohamed El-Ghaoui (162). Kolmella lyönnillä hänelle hävisivät Vuosaaren Jukka Salo ja Espoo Ringsiden Jouko Latvakangas.

Loput palkintosijat menivät Vammalan Alpo Mäntykorvelle ja Kymen Golfin Karri Valkoselle, molempien yhteistulos 166 lyöntiä. Samaan tulokseen pääsivät myös Lohjan Jouni Nieminen ja Mikkelin Golfin Pentti Partanen. Tulokset ja rankingpisteet ovat nähtävissä Golfboxissa. M50 HT jatkuu kesäkuun 16. Hirvihaarassa Mäntsälässä. Tervetuloa!

Kristian Toivio