Golfauto on hyvä renki, mutta…

Golfauto on hyvä renki oikein käytettynä
Golfauto on hyvä renki oikein käytettynä

Golfautolla aiheutettu vahinko on liikennevahinko, golfkentälläkin.

Iltojen pimetessä ja peli-ilmojen viilentyessä monet seniorigolfarit lentävät harrastuksensa vetäminä lämpimimpiin olosuhteisiin. Matkavakuutus on itsestään selvyys ja SGL:n jäsenyys takaa myös vakuutusturvan pelikentillä, ei pelkästään pelaajalle itselleen, vaan myös vahingonlaukauksesta kärsimään joutuneelle osapuolellekin, ja tämä pätee nykyisin kaikilla kentillä kaikkialla maailmassa.
Seniorit usein kiertävät kenttää golfauton avustamana ja tällöin vakuutusturva onkin jo paljon monimutkaisempi juttu. Pääsääntönä kannattaa muistaa:
- Golfautolla aiheutettu vahinko on liikennevahinko ja suomalainen vastuuvakuutus ei kata liikennevahinkoja eikä vuokratulle golfautolle aiheutuneita vahinkoja.
Vahinkoja sattuu onneksi hyvin harvoin, mutta jos niin hassusti käy, on tämä neuvo hyvä tietää jo etukäteen. Maassa maan ja golfkentillä kenttien tavan mukaan. Maineensa vuoksi kentät voivat katsoa joitain rikkeitä läpi sormiensa, mutta siihen ei kannata aina luottaa. Jos vahinko vaatii viranomaisten vierailua, niin silloin kentän paikallissäännöillä ei juuri painoa ole. Monilla kentillä vaaditaan ennen auton luovutusta kirjallinen vuokrasopimus, mutta kukapa kiireessä ehtii sitä lukea, ei ainakaan jos se on vain paikallisella murteella.
Jos mahdollista, niin ota etukäteen selvää vuokrausehdoista ja vastuustasi, vahingon sattuessa auton vuokrahinta on sivuasia. Mitä kauemmaksi kotoa matkaat, sitä tarkempi on syytä olla.

Golfareiden vakuutusturvasta lisää hakusanalla Vakuutusturva Golfliiton materiaalipankissa.
Ari Koski, Matti Santanen, Kuva Timo Leppäharju