Finnish Senior Open Aura Golfissa 19.-21.7.

Suomen mestaruusmitalien saajat ratkesivat vasta uusinnassa.
Finnish Senior Openin sunnuntai oli jännittävä ja suorastaan viihdetapahtuma. Seniorimiesten totutun kovatasoisessa kisassa mitalistien järjestys selvisi vasta kahden uusintapelin jälkeen. Sarfvikin Leo Savosen sarja varsinaisessa kisassa oli 76+72+76, saman seuran JP Heinon luvut olivat 74+76+74 ja SHG:n Ari ”Pappa” Vauhkosen 72+77+75. Mikkelin Pasi Piispa pelasi sunnuntain parhaan kierroksen 72, mutta jäi ulos mitalipeleistä yhdellä lyönnillä. Kaikkea mahdollista voittanut ”Pappa” putosi tällä kertaa bogilla ensimmäisellä ”uusintakierroksella” Auran lyhyellä väylällä 18. Koko päivän kuulemma viileänä pysytellyt putteri jäähtyi lopullisesti.
Kisa ratkesi toisessa uusinnassa JP:n lähestymisen päädyttyä bunkkeriin ja Leon jäätävästi greenille. Markku Takanen FSO:n vakiotuomarina oli viran puolesta ensimmäinen mitalistien onnittelija. Luonnollisesti lämpimimmät kädenpuristukset saivat oman seuran kulta- ja hopeapojat. Kisaan mahtui 90 miestä. 19 ilmoittautunutta jäi varasijoille.

Miesten Finnish Senior Openia on pelattu vuodesta 1986, pitkään Turun Sanomien sponsoroimana TS Classic-kilpailuna. Viime vuodet OnGolf&Golfcenter on ollut pääyhteistyökumppani. Vielä 2010-luvulla Ruissaloon saapui pelaajia Ruotsista ja Saksasta.

Naisten FSO oli ensimmäisen kerran ohjelmassa vuonna 1991.
Tämän vuoden naistenkin Suomen mestaruus ratkesi vasta uusinnassa. Erittäin tasaisesti (81+80+81) 3 päivää pelannut NRG:n Marja Virtanen upotti toisella uusintareiällä n. 2-metrisen par-putin ja kulta matkasi Tampereelle. Hopean ansaitsi Lohjan Virpi Haataja. Virpin sunnuntain tulos 75 sai erityiskehut Risto Mäkiseltä :
- 33 ulos tällä kentällä kertoo, että kyseessä on tosi pelinainen.

Pronssia ilman uusintaa sai Pickalan Anna-Maria Lehtonen. Anskulle mitali oli jo uran 47. SM-tasolla. Naisten pelaajakiintiö 30 täytyi helposti. Kuten aina Aura Golfin kenttä oli erittäin hyvässä kunnossa. Lippujen paikat olivat melko kireät kahtena ensimmäisenä päivänä, mikä selittää CBA-lukemia -2.

FSO:n kisajärjestelyistä tutun tasokkaasti vastasi Risto Mäkinen ainutlaatuisen tiiminsä kanssa. Starttereina, tulospalveluissa ja parkkipaikkaoppaina toimivat miehet ja naiset hoitavat ystävällisen rauhalliseen tyyliin nykyään vain tämän kilpailun pelaajia. Aivan aiheellisesti FSO palkittiin Suomen Golfliiton 2019 kevätgaalassa Vuoden 2018 Golftapahtumana. Onkohan uusinta tässäkin sarjassa mahdollinen!