Image Map
suomi enkku
Jäsenhakemus ja muutosilmoitukset
Jäsenedut
Seniorigolfari

Linkit


Syksyn Seniorigolfari-lehti ilmestyy ennätyksellisen laajana

Loka-marraskuun vaihteessa ilmestyvä Senorigolfari-lehti on ennätyksellinen paitsi sivumäärältään myös jakelultaan. Jäsenjulkaisun sivumäärä on kasvanut 64:een, ja se jaetaan tähän mennessä lehden historian suurimmalle lukijakunnalle, 14500:lle SGS:n jäsenelle. Lukupaketti sisältää kattavan katsauksen kuluneen kauden toimintaan kilpailuraportteineen, matkakertomuksineen, lajikolumneineen ja sääntöpalstoineen. Mukana on lisäksi pientä puuhailtavaa, sillä ensimmäistä kertaa lehdessä julkaistaan golfaiheinen sanaristikko.

08.10.2017


Miesseniorien ikäraja aleni 50 vuoteen

SGS odottaa tänä vuonna joukkoonsa tuhatta uutta jäsentä

Viisikymppiset miesgolfarit voivat liittyä tästä vuodesta alkaen Suomen Golfseniorien jäseneksi ja osallistua myös SGS:n kilpailutoimintaan. Naisilla seniori-ikäraja on jo entuudestaan 50 vuotta, joten nyt tässäkin asiassa toteutuu naisten ja miesten kesken tasa-arvo.

Miesseniorien ikärajamuutos merkitsee SGS:lle uusia haasteita. Yhdistyksen ovella odottaa kymmenentuhatta potentiaalista uutta miespuolista jäsentä. Aika kuitenkin näyttää, kuinka moni tästä teoreettisesta joukosta tuntee itsensä jo senioriksi ja liittyy näin yhdistykseen jäseneksi nauttimaan erilaisista jäsenpalveluista todella kohtuullisella 25 euron vuotuisella jäsenmaksulla.

SGS puheenjohtaja Pertti Raimiala uskoo, ettei muutos ainakaan alkuvaiheessa lisää merkittävästi jäsenpalvelujen kysyntää. Suurin paine kohdistuu hänen mukaansa ehkä lomakautena vietettäviin kesäpäiviin, joiden tarjontaa pyritään tilanteen mukaan lisäämään. Tavoitteena on pitää tapahtumat kiinnostavina ja laadukkaina myös uudessa tilanteessa.

SGS on varautunut tälle vuodelle laatimassaan toimintasuunnitelmassa ja talousarviossa maltilliseen tuhannen uuden jäsenen vastaanottoon. Tämän arvion mukaan yhdistyksen koko 2000-luvun tasaisesti kasvanut jäsenmäärä nousee reippaasti uudelle tuhatluvulle, 14500 senioriin.

Leppoisassa hengessä vietettävät SGS:n kesäpäivät karttunevat tänä vuonna uusilla osanottajilla. Kuva viime kesältä Hyvinkäältä, missä tapahtumaan osallistui 90 senioria.

- EGA:n (European Golf Association) ja sitä seuraavien Suomen Golfliiton ja Suomen Golfseniorien päätös miesten seniori-ikärajan alentamisesta näkyy ja vaikuttaa niin kansallisessa kuin kansainvälisessäkin kilpailutoiminnassa, SGS:n kilpailuvastaava Heikki Hallaranta toteaa. SGS:n ykköstourille, Finnish Senior Tourille, voivat siis osallistua tänä vuonna 50 vuotta täyttävät miehet. Selvää on, että kilpailu FST:llä ja suomenmestaruuksista uusien osanottajien myötä kiristyy ja uudet nimet tulevat värittämään tuloslistoja.

Seniorien ikäkausikiertueilla sarjajako on mennyt uusiksi, kun miehet mittelevät nenestyksestä viidellä eri tourilla. Tänä vuonna sarjat ovat M50 Haastajatour, M60 Tour, M65Tour, M70 Tour ja M75 Tour. Myös aluetourilla M55-sarja poistuu, joten nuorimmat seniorit pelaavat sarjassa M50. Naisten ikäkausitourit pysyvät puolestaan entisellään.

Seniorien kansainvälisessä kilpailutoiminnassa miesten seniori-ikäraja on kaksijakoinen. Kun EGA on päätynyt ikärajan alentamiseen, ESGA (European Senior Golf Association) on puolestaan päättänyt jatkaa entiseen malliin säilyttäern miesseniorien ikärajan 55 vuodessa.

Seppo Rönkkö

02.01.2017


Myyntiin tulevat SGS:n jäsenpaidat ensiesittelyssä Open Forumissa

SGS:n jäsenet voivat sonnustautua jatkossa yhdistyksen tunnusta kantavaan pelipaitaan. Yhdistyksen logolla brodeeratut mallipaidat ovat ensimmäistä kertaa esillä torstaina 19. marraskuuta vuosikokouksen yhteydessä järjestettävässä Open Forumissa, missä halukkaat voivat niitä myös tilata. Seuraavan kerran jäsenpaitoja on tarjolla yhdistyksen talvipäivillä tammikuun lopulla. Ensi kevääksi tavoitteena on kehittää myynnistä vastaavan toiminimen kanssa oma tilausjärjestelmä.

Jäsenpaidat ovat ruotsalaisen Abacuksen valmistamia. Alkuvaiheessa sekä naisille että miehille on tarjolla kolme väriaihtoehtoa ja kokoja kattavasti. Jäsenhinta on 49 euroa.

10.11.2015, päivitetty 12.11.2015


Pertti Raimiala 70 vuotta

SGS:n puheenjohtaja Pertti Raimiala täyttää 70 vuotta lokakuun toisena päivänä 2014. Historiankirjojen mukaan useitakin palloilulajeja harrastanut päivänsankari löysi golfin vuonna 1992 eli golftermein mid-ikäisenä. Samat kirjat kertovat myös golfuran alkaneen Nurmijärvellä ennen kuin hän Keimolan kautta kotiutui oman paikkakuntansa golfseuraan Hyvinkään Golfiin vuonna 1994.

Hyvinkään Golfissa Pertti on ollut aktiivinen sekä pelaajana että seuran toiminnassa. Aktiivisen pelaamisen ansiosta tasoituskin laski nopeasti singelitasolle ollen parhaimmillaan kuuden pinnassa. Senioritoimintaan hän lähti mukaan heti kun ikä sen salli ja seuran senioripuheenjohtajan pesti oli ensimmäisiä luottamustehtäviä. Sen jälkeen seurasivat johtokunnan varapuheenjohtajuus sekä oy:n hallituksen jäsenyys, mikä jatkuu edelleen. Vuosina 2003-06 hän toimi seuran kapteenina ja vuodesta 2007 vuoteen 2009 sen puheenjohtajana.

Pertin oman seuran ulkopuolinen senioritoiminta alkoi Uudenmaan piirin (nyk. alueen) hallituksessa, jonka puheenjohtajana hän mm. toimi. Puheenjohtajuus jäi yksivuotiseksi, kun vuonna 2005 tuli kutsu SGS:n hallitukseen.

SGS:ssä Pertin vastuulla olivat alkuun markkinointi ja seniorien Aluetour, jota hän itsekin pelasi ahkerasti. Sittemmin hänen vastuulleen siirtyivät jäsenpalvelut ennen kuin hänet valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi vuonna 2008.

Heti hallitukseen tulonsa jälkeen Pertti otti sydämenasiakseen jäsenmatkojen järjestämisen. Niistä tulivatkin pelioikeuksien rinnalla varsinainen menestystarina, joka sai SGS:n jäsenmäärän räjähdysmäiseen kasvuun. Tarina jatkuu edelleen ja tänä talvikautena matkoja järjestetään ennätysmäärä. Näin onkin enemmän kuin oikein, että Pertti viettää merkkipäiväänsä SGS:n jäsenmatkalla Tsekin Prahassa.

 

Pertti on hieman ennenaikaisesti juuri vastaanottanut SGS:n hallituksen syntymäpäiväonnittelut varapuheenjohtajalta Heikki Hallarannalta hallituksen kokoontuessa Lahdessa 9. syyskuuta 2014.

Parhaat onnittelumme päivänsankarille!

SGS:n hallituksen ja jäsenistön puolesta
Ole Johansson

02.10.2014


SGS:ssa 12000 jäsenen raja rikki

Suomen Golfseniorien (SGS) jäsenkehitys jatkuu edelleen sotuisana. Jäsenmäärä on ylittänyt jo 12000 seniorin rajan ja on nyt tarkalleen 12029 jäsentä. Suosittuun yhdistykseen on tänä vuonna liittynyt 1550 uutta jäsentä, vastaavasti jäsenrekisteristä on poistunut 800 senioria.

Rekisteröityneiden golfseniorien määrä on kasvanut tasaisesti koko 2000-luvun. Merkittävä virstanpylväs saavutettiin vuonna 2011, jolloin jäsenkunta ylitti 10000 seniorin rajan.

09.07.2014


SGS:n jäsenkunta kasvoi messuilla

Suomen Golfseniorien jäsenistö kasvoi noin viidelläkymmenellä uudella jäsenellä viime viikonvaihteen golfmessuilla. Keväinen kauden avaustapahtuma poikinee yhdistykseen jatkossa vielä lisääkin väkeä, kun osastolla vierailleet messuvieraat täyttävät myöhemmin liittymislupauksensa.

SGS esittäytyi messuilla Suomen Golfliiton osastolla. Kävijöillä oli mahdollisuus paitsi kirjautua suoraan yhdistyksen jäseneksi myös tutustua sen monipuoliseen toimintaan ja palvelutarjontaan. Kotiin viemisiksi osastolla oli tarjolla yhdistyksen toiminnasta kertovaa aineistoa.

SGS:n toimintaa messuilla esittelivät hallituksen jäsen Kristian Toivio, Suomen Golfliitossa SGS:n jäsenasioita hoitava Kirsi Kankaanranta ja SGS:n puheenjohtaja Pertti Raimiala. (Kuva: Ole Johansson)

05.03.2012


Suomen Golfsenioreissa nyt 10.000 jäsentä

Viime vuosina vauhdilla kasvanut Suomen Golfseniorien (SGS) jäsenmäärä saavutti uuden rajapyykin, kun yhdistykseen liittyi alkukesästä 10.000:s jäsen. Juhlavalle tuhatluvulle SGS:n johdattanut uusi jäsen on 59-vuotias järvenpääläinen Esko Salmi.

Onnekas tapahtuma antoi aihetta torstaina 22. syyskuuta kahvihetkeen, jonka yhteydessä SGS:n puheenjohtaja Pertti Raimiala luovutti yhdistyksen uudelle jäsenelle Aurinkomatkojen matkalahjakortin ja SGS:n 30-vuotishistoriikin.

SGS:n jäseneksi Esko Salmi liittyi naapurin suosituksesta. Golfia hän on kertomansa mukaan harrastanut viisitoista vuotta ja pelaa nyt tasoituksella 21.

Eskon kotiseura on Hirvihaaran Golfseura, mutta hän kiertää mieluusti eri kenttiä mm. Turun seudulla, missä on myös kesämökki.

Golfin ykkösasiana Esko pitää liikuntaa kymmenen kilometrin kävelyineen. Samoin hän korostaa golfin tasoitusjärjestelmän mielekkyyttä, joka mahdollistaa tasapäisen kilpailun eritasoisten pelaajien kesken.

22.9.2011